Operatie Mobilisatie

OM zet zich wereldwijd in om samen met lokale kerken de Bijbelse boodschap van het Evangelie te verspreiden. Ruim 3100 mensen uit meer dan 100 landen ondernemen dagelijks tal van evangelisatieactiviteiten, van praktisch werk en ontwikkelingshulp tot straatevangelisatie en jongerenwerk. OM’ers trekken er, vaak in internationale teams, voor korte of langere tijd op uit om Jezus Christus bekend te maken. Een bekend voorbeeld is de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM.

OM Albanië

Operatie Mobilisatie Albanië heeft de visie om de Albanese kerk te versterken, zelfvoorzienend te maken en een missionaire visie uit te laten dragen. Met als uiteindelijke doel eigen en gemeenschappen  buiten de eigen cultuur en grenzen, voor Christus te winnen.’ Door vele initiatieven heen wordt direct en indirect de liefde van Jezus bekend gemaakt.

  • Hulp wordt geboden door kennisoverdracht (naai- en bakcursussen; bedrijfsmanagement voor startende ondernemers, inclusief een mogelijkheid tot startkapitaal door investeerders).
  • Hulp wordt geboden aan achtergestelde groepen (Roma-kinderen en gehandicapte kinderen).
  • Verder wordt er getraind in discipelschap (het volgen van Jezus), worden kerken gesticht en kerkleiders ondersteund.
  • Er is ruimte voor straatevangelisatie en de verspreiding van christelijke literatuur.
  • Ook zijn er jaarlijks meerdere korte-termijn reizen, inclusief internationale deelnemers, naar binnen- en buitenland.
  • In alles wordt de missie en visie van Operatie Mobilisatie doorgegeven: om de wereld in te gaan met de boodschap over Jezus.

Korte film over het werk van OM Albanië

 

Advertenties