Wat we doen

We zijn overtuigd geraakt om een commitment aan te gaan met Operatie Mobilisatie (OM) Albanië. Tijdens het veldbezoek aan Albanië, mei 2016, zijn we enthousiast geworden over het werk wat OM hier samen met de lokale kerk doet. Door alle praktische hulp en geestelijke ondersteuning die OM hier biedt, worden gemeenschappen opgebouwd en zie je mensen groeien naar een persoonlijke relatie met God. We voelen ons geroepen om hierin mee draaien en op deze manier iets van de liefde van Jezus te laten zien.

Sinds februari 2017 p1060568zijn wij deel van het OM team in Durrës, Albanië. De missie van dit team focust zich momenteel op zorg en activiteiten voor gehandicapte kinderen en hun familie. In Albanië is weinig vangnet voor deze kwetsbare groep. Door tijd en energie in deze kinderen te steken hopen we te laten zien dat ze van waarde zijn, iets wat niet vanzelfsprekend is in deze samenleving. Op deze manier willen wij en het team iets uitstralen van de liefde van Jezus.

Voorlopig zijn we voornamelijk bezig met het leren van de Albanese taal. Positieve momenten als we het gesprek redelijk goed kunnen volgen of als we een vraag stellen zonder na te denken over de formulering, worden afgewisseld door negatieve over het niet begrijpen van de grammatica of de vele vergelijkbare klanken in de taal.

p1060575We raken ook steeds meer betrokken bij het werk met kinderen met een beperking. Op maandagmiddag is er een programma voor kinderen die nog thuis wonen, hun broers en zussen en hun ouders. Op donderdagochtend wandelen we met een groep vrijwilligers mee met een aantal kinderen uit het gehandicaptencentrum.We maken ook steeds meer contacten, bijvoorbeeld met onze buurvrouw en andere kerkleden via de jeugdgroep waar we bij aangesloten zijn. Dit helpt ons ook weer verder in de taalstudie.

Op lange termijn willen we ons gaan focussen op jeugd- en kinderwerk. Denk hierbij aan het opzetten van een kinderclub en jeugdactiviteiten, waarin geprobeerd wordt de jongeren te bereiken met het evangelie.

 

 

 

Advertenties